Єрмак провів зустріч з директором Фінського інституту міжнародних відносин

Єрмак провів зустріч з директором Фінського інституту міжнародних відносин

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів зустріч із Мікою Аалтола, директором Фінського інституту міжнародних відносин, що є провідною експертною установою цієї країни.

Про це повідомляє Офіс Президента, передає Укрінформ.

«Андрій Єрмак подякував співрозмовнику за візит до нашої країни та сильні меседжі, які стосувалися критичної важливості підтримки України, під час президентських перегонів у Фінляндії. Він також відзначив потужну щиру допомогу нашій країні з боку Фінляндії та всіх держав Північної Європи», - йдеться в повідомленні.

Керівник ОП розповів про масовані обстріли енергетичної інфраструктури України, скоєні військами РФ 22 березня, та складну ситуацію в кількох регіонах.

Співрозмовники обговорили питання імплементації Української формули миру та підготовку до першого інавгураційного Глобального саміту миру. Окремо було наголошено на важливості залучення держав Глобального Півдня з урахуванням специфіки кожної з них.

«Ми хочемо досягти справедливого й тривалого миру. І світ має думати про те, як повернути повагу загалом до міжнародного права та міжнародних організацій», – наголосив Єрмак.

На його переконання, Формула миру має допомогти напрацювати механізми для подолання проблем, спричинених війнами. Крім того, за допомогою цієї платформи Україна об’єднує світ на противагу тим агресивним державам, які прагнуть його розділити.

Читайте також: Єрмак заявляє про важливість участі якнабільшої кількості країн у Глобальному саміті миру

Андрій Єрмак і Міка Аалтола також обмінялися думками щодо ювілейного саміту НАТО у Вашингтоні, на якому Україна хотіла б отримати запрошення до початку переговорів про членство. Очільник Офісу Президента висловив переконання, що таке рішення, як і вступ до НАТО Фінляндії та Швеції, посилить Альянс і безпеку всієї Європи.

Співрозмовники домовилися підтримувати регулярний діалог і скоординували кроки щодо подальшої взаємодії, підсумували в ОП.

Як повідомлялося, Єрмак висловив сподівання, що незабаром Україна підпише безпекову угоду зі Сполученими Штатами Америки, яка стане історичною.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-