Єрмак та Салліван обговорили підтримку України Сполученими Штатами

Єрмак та Салліван обговорили підтримку України Сполученими Штатами

Відео
Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та радник Президента США з національної безпеки Джейк Салліван обговорили підтримку України.

Про це повідомив Єрмак на спільному брифінгу з Салліваном, передає кореспондент Укрінформу.

«Обговорили ситуацію щодо підтримки Сполучених Штатів. Я сьогодні вкотре почув від пана Саллівана абсолютно безспірну тезу про підтримку Сполучених Штатів, про двопартійну підтримку Сполучених Штатів», - зазначив він.

Керівник ОП запевнив, що наразі адміністрація президента США Джозефа Байдена, вся його команда, і безпосередньо Салліван «роблять все можливе для ухвалення такого необхідного нам пакету допомоги».

Єрмак також акцентував, що попри усі труднощі, Штати знаходять можливість надавати Україні нові пакети допомоги.

Читайте також: Єрмак обговорив із Салліваном потреби українських захисників

«Також мали можливість почути і думку деяких наших військових для того, щоб розуміти, що нам потрібно саме сьогодні, де ми знаходимося, які наші плани на 2024 рік», - додав він.

Під час зустрічі співрозмовники також обговорили підготовку до саміту НАТО у Вашингтоні, а також підготовку до першого інавгураційного Саміту миру.

«З самого початку Сполучені Шатати, Джейк Салліван, Президент Байден не просто підтримують Україну на словах, а й роблять дуже багато для адвокації з іншими країнами, особливо з країнами Глобального Півдня. Я дякую Джейку за його сьогоднішній візит, за нашу дуже продуктивну розмову», - резюмував керівник ОП.

Читайте також: США продовжуватимуть підтримку України разом із союзниками і партнерами - Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США 13 лютого 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі документ має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-