Президентка Словаччини прокоментувала антиукраїнську позицію уряду Фіцо

Президентка Словаччини прокоментувала антиукраїнську позицію уряду Фіцо

Укрінформ
Рішення інших країн підтримати Україну на тлі її протистояння російській агресії було правильним та справедливим. Але чинний уряд Словаччини, ймовірно, має іншу точку зору.

Як передає Укрінформ, про це заявила президент Словаччини Зузанна Чапутова під час брифінгу в Празі, повідомляє Радіо Свобода у Телеграмі.

"Багато країн Європи вирішили підтримати Україну, щоб за стіл перемовин вона сіла сильнішою, щоб виборола легітимнішу позицію – що є абсолютно справедливим та правильним. На цьому ґрунтувалася й позиція попередніх урядів Словаччини. Але, здається, поточна влада має іншу точку зору", – сказала Чапутова.

Президент додала, що, ймовірно, Чехія вирішила призупинити міжурядові консультації зі Словаччиною саме через нещодавні заяви членів словацького уряду.

Читайте також: Чапутова розкритикувала Фіцо за контакти з Росією та спроби послабити верховенство права

Як повідомляв Укрінформ, з приходом до влади Роберта Фіцо відносини між двома найближчими сусідами - Словаччиною та Чехією - суттєво зіпсувалися, насамперед через різність позицій щодо російської війни проти України. Дійшло до того, що Прага скасувала міжурядові консультації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-