Міністр оборони Британії скасував поїздку до Одеси через загрозу своїй безпеці - ЗМІ

Міністр оборони Британії скасував поїздку до Одеси через загрозу своїй безпеці - ЗМІ

Укрінформ
Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс був змушений скасувати свій візит до Одеси минулого тижня після того, як британська розвідка попередила його, що Росія знає про його план поїздки.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Шеппс прибув до України 7 березня у супроводі начальника штабу оборони адмірала сера Тоні Радакіна та невеликої групи британських офіційних осіб. Але наступна запланована після Києва подорож Шеппса до Одеси була скасована в останню хвилину.

За інформацією газети Sunday Times, репортер якої подорожував разом із делегацією міністра, поїздка була скасована після того, як британська розвідка виявила, що Кремль знав про неї. Газета додала, що влучання в Одесі напередодні підвищило рівень загрози безпеці Шеппса зі значного до критичного.

"Путін показав себе безрозсудним, безжальним і недбалим. Той факт, що він впритул наблизився до вбивства двох західних лідерів, не має значення, чи було це навмисно, чи випадково. Що, в біса, він робить, і якого біса Захід дозволяє йому робити такі речі?" - сказав Шеппс в інтерв'ю газеті.

Шеппс мав прибути до Одеси наступного дня після того, як ракета влучила в порт міста під час візиту Президента України та Прем'єр-міністра Греції.

В Міністерстві оборони Британії також заявили, що поїздку скасували з "міркувань безпеки", а візит британського міністра оборони до України "підкреслив важливість британської підтримки перед обличчям путінської агресії".

Читайте також: Міністр оборони Британії у Києві закликав світ допомогти Україні перемогти у війні

Раніше цього тижня стало відомо, що літак Королівських військово-повітряних сил (RAF), який перевозив Шеппса з Британії до Польщі, під час прольоту поблизу російської території заглушив сигнал GPS.

Як повідомляв Укрінформ, під час свого візиту до України Грант Шеппс оголосив, що Велика Британія виділить 325 мільйонів фунтів стерлінгів на придбання 10 тисяч найсучасніших безпілотників для України.

Фото: Chris J Ratcliffe/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-