У Латвії підтвердили підтримку територіальної цілісності і суверенітету України

У Латвії підтвердили підтримку територіальної цілісності і суверенітету України

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Латвії наголосило на підтримці територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Про це йдеться у заяві відомства до 10-ї річниці псевдореферендумів про «входження до складу РФ» у Криму та місті Севастополі, передає Укрінформ.

У МЗС Латвії підкреслили, що нелегітимні "референдуми" поклали початок неспровокованій та невиправданій агресії РФ проти України та її територіальної цілісності. У 2022 році Росія, розпочавши повномасштабну агресію проти України, «незаконно анексувала тимчасово окуповані Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області», зауважили у зовнішньополітичному відомстві.

Наголошується, що Латвія не визнає ані проведення на окупованих українських територіях «виборів президента Росії», ані їх результатів і рішуче засуджує беззаконну поведінку Росії, яка грубо порушує міжнародне право, незалежність та суверенітет України. Латвія також не визнає незаконної окупації та анексії українських територій агресором.

У МЗС Латвії наголосили на непохитній підтримці України, її незалежності, суверенітету та територіальної єдності в межах міжнародно визнаних кордонів.

Читайте також: Сейм Литви просить Єврокомісію заборонити імпорт до ЄС зерна з Білорусі та Росії

«Крим, Херсон, Запоріжжя, Донецьк і Луганськ є невід’ємними частинами міжнародно визнаної території України. Росія несе повну відповідальність за свою агресію проти України. Усі відповідальні за злочини агресії проти України та злочини Росії проти мирного населення України нестимуть повну відповідальність», - заявили у латвійському зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомлялося, напередодні Сейм Латвії ухвалив заяву, яка засуджує проведення незаконних "виборів президента Росії" на окупованих територіях України.

16 березня 2014 року в тимчасово окупованому Росією Криму і місті Севастополі всупереч українському законодавству та законодавству Автономної Республіки Крим відбувся так званий референдум щодо статусу Криму - за силового тиску російських військових та воєнізованих "ополченців", а також за підтримки пропагандистських російських ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-