Кондратюк закликала Литву не визнавати псевдовибори Президента РФ на ТОТ

Кондратюк закликала Литву не визнавати псевдовибори Президента РФ на ТОТ

Фото
Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк провела зустріч з послом Литовської Республіки в Україні Вальдемарасом Сарапінасом, закликавши міжнародну спільноту не визнавати проведення так званих російських президентських "виборів", зокрема, на тимчасово окупованих територіях України.

Про це віцеспікерка українського парламенту повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"З Послом Литовської Республіки в України Вальдемарасом Сарапінасом обговорили підсумки мого візиту до Литви та налагодження подальшої співпраці між парламентами наших країн", - поінформувала вона.

Під час зустрічі віцеспікерка звернулася до Литви з проханням не визнавати проведення так званих російських президентських "виборів", зокрема, на тимчасово окупованих територіях України.

"Зараз ми просимо всі дружні парламенти зайняти таку чітку позицію", - підкреслила заступниця Голови ВР.

Водночас Кондратюк наголосила на тому, що Україна розраховує на ухвалення в Сеймасі Литви резолюції із засудженням масового викрадення українських дітей Російською Федерацією.

Читайте також: Президент Литви підтримав відправлення західних військ до України

Також під час зустрічі політики обговорили посилення міжпарламентської дипломатії та пошук нових форматів взаємодії, зокрема, можливість організації спільних засідань Парламентських асамблей України, Польщі та Литви.

Окрім того, Кондратюк висловила слова вдячності Литві за активну участь у відбудові України.

"Неодноразово була разом із керівництвом парламентів країн ЄС в Ірпені та Бородянці. І дуже цінно, що Литва реально допомагає та фінансує тут відбудову дитячих садочків та шкіл. Це повертає до життя ці громади після звільнення з російської окупації", - додала віцеспікерка.

Як повідомляв Укрінформ, міністр фінансів Литви Гінтаре Скайсте заявила, що Литва виділяє ще 5 мільйонів євро на відновлення українських шкіл і дитячих садків, зруйнованих під час повномасштабної війни, розпочатої Росією.

Фото: Олена Кондратюк / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-