Україна і Туреччина створять систему електронного обміну інформацією між митницями

Україна і Туреччина створять систему електронного обміну інформацією між митницями

Фото
Укрінформ
У Стамбулі в присутності президентів України Володимира Зеленського та Президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана підписано угоду про створення системи електронного обміну попередньою інформацією між митними органами двох держав.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Президента.

У присутності лідерів двох держав угоду між урядами країн підписали міністр оборони України Рустем Умєров і міністр торгівлі Турецької Республіки Омер Болат.

Документ стосується створення системи електронного обміну попередньою інформацією щодо товарів та транспортних засобів, які переміщуються між сторонами. Інформаційний обмін здійснюватиметься між Державною митною службою України та Міністерством торгівлі Туреччини.

На підставі угоди буде створено систему електронного обміну попередньою інформацією, за допомогою якої здійснюватиметься обмін заздалегідь визначеним набором даних в електронній формі.

Читайте також: Зеленський прибув із візитом до Туреччини

Інформація, отримана митними органами сторін, сприятиме прискоренню руху товарів і транспортних засобів через кордони обох держав, а також протидії митним правопорушенням.

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі, в палаці Долмабахче, відбулась зустріч президентів Туреччини та України Володимира Зеленського та Реджепа Тайїпа Ердогана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-