Єрмак і радник президента Франції обговорили підготовку візиту Макрона в Україну

Єрмак і радник президента Франції обговорили підготовку візиту Макрона в Україну

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак під час телефонної розмови з радником президента Франції з питань зовнішньої політики Еммануелем Бонном обговорив підготовку візиту Еммануеля Макрона в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Під час розмови Єрмак поінформував співрозмовника про ситуацію на фронті, нагальні потреби Сил оборони, зокрема в артилерійських снарядах і посиленні ППО.

Сторони також обговорили перебіг реалізації Української формули миру та підготовку до проведення інавгураційного саміту миру на рівні лідерів держав у Швейцарії.

Єрмак та Бонн приділили увагу конкретним крокам із реалізації двосторонньої Угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Францією, яку підписали Президент Володимир Зеленський та Президент Еммануель Макрон у Парижі 16 лютого 2024 року.

Окремо співрозмовники торкнулися питання підготовки та змістовного наповнення візиту Макрона до України.

Читайте також: У Парижі міністри європейських країн обговорять питання щодо України й Молдови

Керівник Офісу Глави держави подякував французькій стороні за постійну потужну підтримку українського народу та ініціативи щодо посилення оборонних спроможностей України задля відсічі російській агресії та повернення миру на Європейський континент.

Як повідомляв Укрінформ, візит Президента Франції Еммануеля Макрона в Україну планувався на 13-14 лютого, однак із міркувань безпеки його було відкладено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-