Вперше за 14 років зустрілися спікери парламентів України та Угорщини

Вперше за 14 років зустрілися спікери парламентів України та Угорщини

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час розмови з виконувачем обов’язків голови Державних Зборів Угорщини Чабою Генде наголосив, що парламенти країн мають відігравати провідну роль в українсько-угорському діалозі.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомляє у Фейсбуці.

«Це перша за останніх 14 років зустріч між спікерами парламентів наших країн. Переконаний, що наші парламенти можуть і мають відігравати провідну роль в українсько-угорському діалозі», - зазначив Стефанчук.

За його словами, Україна зацікавлена у розвитку дружніх і добросусідських відносин з Угорщиною.

«Акцентував, що підтримка України є найкращим способом допомогти припинити війну й відновити безпеку у регіоні та на європейському континенті загалом. Подякував за прихисток Угорщиною українців та гуманітарну підтримку України», - підкреслив Стефанчук.

Він зазначив, що залучення Угорщини до практичної реалізації Формули миру сприятиме консолідації відповідних міжнародних зусиль та закінченню війни. Закликав на рівні парламенту підтримати ініціативу.

Читайте також: Трамп і Орбан зустрінуться наступного тижня у Флориді - NYT

«Важливо, що Угорщина підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. І це прозвучало від колеги під час нашої зустрічі. Як і те, що Чаба Генде відкритий для подальшої співпраці! Щиро вірю, що ми поклали початок відновленню парламентського треку двосторонніх відносин між Україною та Угорщиною», - наголосив Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук під час виступу на саміті спікерів парламентів країн Вишеградської групи закликав забезпечити Україні надійний тил.

Фото: Руслан Стефанчук / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-