Україна залишатиметься активним учасником врегулювання у Придністров'ї - МЗС

Україна залишатиметься активним учасником врегулювання у Придністров'ї - МЗС

Укрінформ
МЗС України закликає до мирного вирішення проблемних питань економічного та соціально-гуманітарного характеру у відносинах між Кишиневом та Тирасполем без жодних деструктивних зовнішніх втручань

Про це йдеться в коментарі, щодо ситуації у придністровському регіоні Молдови, оприлюдненому на сайті МЗС України.

Зазначається, що Україна виступає за мирне врегулювання придністровського конфлікту з дотриманням суверенітету та територіальної цілісності Республіки Молдова.

"Ми вважаємо переговорний формат "5+2" нефункціональним у звʼязку з присутністю у ньому держави-агресора Росії, яка не може виступати у ролі миротворця в жодному мирному врегулюванні", - йдеться в повідомленні.

У МЗС наголошують, що Україна є і залишатиметься активним учасником процесу врегулювання в регіоні та виокремлює його основною метою реінтеграцію Республіки Молдова.

Читайте також: Зеленський обговорив із Санду ситуацію у Придністров’ї

Крім того, Україна продовжує виступати за якнайшвидше виведення з території придністровського регіону Молдови російських військ, утилізації боєприпасів на складах у населеному пункті Ковбасна, переформатування місії на Дністрі з військової у цивільну.

"Протягом десяти років Україна протистоїть російській агресії та вже понад два роки чинить опір повномасштабному вторгненню Росії. Наша держава як ніхто інший знає, що таке жахи війни, та якою є ціна миру. Ми докладаємо та продовжимо докладати всіх зусиль для збереження стабільності та зміцнення безпеки в Європі, а також запобігання будь-яким спробам Росії дестабілізувати Молдову чи інші країни нашого регіону", - резюмували в Міністерстві закордонних справ.

Читайте також: Київ рішуче реагуватиме на будь-які російські провокації у Молдові та Придністров’ї - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, місцеві депутати невизнаного Придністров'я звернулися до Ради федерації та Державної думи Росії з проханням реалізувати заходи щодо захисту самопроголошеної республіки в умовах "посилення тиску Молдови".

Офіційний Кишинів назвав ці заклики пропагандистськими заявами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-