Брінк звернулася до американців щодо підтримки України: Це вирішальний момент

Брінк звернулася до американців щодо підтримки України: Це вирішальний момент

Укрінформ
Посол США в Україні Бріджит Брінк заявила, що наразі настав вирішальний момент для Сполучених Штатів, щоб подвоїти допомогу Україні і допомогти виграти війну.

Про це Брінк сказала в інтерв’ю ведучій CNN Крістін Аманпур, передає Укрінформ з посиланням на повідомлення дипломатки у соцмережі Х.

«Не пропустила можливість висловитися щодо підтримки США Україні для Крістін Аманпур. Моє звернення: це вирішальний момент. Ми вже надали Україні 75 мільярдів доларів підтримки. Нам потрібно подвоїти ставку й допомогти їм завершити роботу», - зазначила посол США.

Вона акцентувала, що американська підтримка надається «не заради якоїсь нескінченної мети».

«Наша підтримка полягає в тому, щоб допомогти Україні стати самодостатньою, наблизитися до ЄС і НАТО і бути таким партнером, якого ми хочемо і потребуємо. І якщо я маю щось сказати американському народу, то це те, що час настав. Необхідно терміново отримати цю підтримку для України, щоб ми могли підтримати їх, але, що найважливіше, також підтримати національні інтереси США», - акцентувала Брінк.

Читайте також: Перемога України означатиме повернення територій та її наближення до ЄС і НАТО - Брінк

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США 13 лютого 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі документ має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом. Проте нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Адміністрація США на всіх рівнях закликає Палату представників негайно забезпечити надання Україні допомоги, ухваливши законопроєкт із зовнішньою підтримкою, який раніше підтримав Сенат США.

Фото: Yevhenii Shynkar/VOA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-