Сікорський у США: успіх Путіна в Україні став би катастрофою для всього Заходу

Сікорський у США: успіх Путіна в Україні став би катастрофою для всього Заходу

Укрінформ
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив у Вашингтоні про необхідність докласти всіх зусиль, щоби російський диктатор Путін не зміг добитися успіху в Україні, оскільки це стане катастрофою для всього Заходу.

Про це він сказав у понеділок під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я з нетерпінням чекаю обговорення кроків, які ми можемо зробити, аби бути певними, що Путін не завоює Україну, бо це стане катастрофою не лише для України, але й для Польщі і, я думаю, для Заходу»,- наголосив глава польської дипломатії на початку зустрічі.

Він також висловив вдячність Сполученим Штатам за підтримку українців упродовж російської агресії – попри те, що Україна не входить до Північноатлантичного альянсу.

Читайте також: Сікорський в Радбезі ООН по пунктах спростував російські наративи

Держсекретар США, зі свого боку підкреслив, що необхідно забезпечити так, аби «Україна стояла на власних ногах – у військовому, економічному й демократичному плані впродовж багатьох-багатьох років далі». Блінкен також подякував Польщі за її лідерство і солідарність з Україною від початку повномасштабної агресії РФ.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський перебуває з візитом у Вашингтоні. В понеділок він також зустрівся з радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном, обговоривши питання підтримки України.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-