Генасамблея ООН продовжує розглядати ситуацію на тимчасово окупованих територіях України

Генасамблея ООН продовжує розглядати ситуацію на тимчасово окупованих територіях України

Укрінформ
У понеділок Генеральна Асамблея ООН продовжує розгляд питання порядку денного «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України».

Про це передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

Обговорення цього питання розпочалося у пʼятницю. Того дня з більш як 60 країн, що виявили бажання оголосити заяву з трибуни ООН, виступила лише половина промовців.

«Сьогодні, 26 лютого, у день спротиву російській окупації Криму, Генеральна Асамблея ООН говорить про ситуацію на тимчасово окупованих територіях України, - написав у соцмережі Х постійний представник України при ООН Сергій Кислиця. - Європейська єдність і принципова позиція Кенії щодо несприйняття незаконних територіальних захоплень і порушень Статуту ООН серед ключових сигналів у виступах посла ЄС у Сполучених Штатах Ставроса Ламбрінідіса та постпреда Кенії при ООН Мартіна Кімані».

Читайте також: На засіданні Генасамблеї ООН з українського питання виступлять представники третини країн світу

Як повідомляв Укрінформ, у роботі Генасамблеї ООН у п’ятницю взяв участь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Він також виступив того дня на дебатах у Раді безпеки ООН, приурочених до річниці російської війни проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-