Прем’єр Болгарії приїхав в Україну

Прем’єр Болгарії приїхав в Україну

Укрінформ
У понеділок, 26 лютого, прем’єр-міністр Болгарії Ніколай Денков розпочав свій візит до України разом із іншими членами болгарського уряду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє novinite.com.

Зазначається, що Денков прибув до Києва, щоб «підкреслити, що болгарський уряд твердо стоїть на боці справедливості і продовжуватиме захищати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України».

«Болгарія підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів», – сказав прем’єр-міністр перед від’їздом до української столиці.

Разом із Денковим до Києва прибули міністр юстиції Атанас Славов, міністр екології Юліан Попов та міністр енергетики Румен Радев. До делегації також входять заступник міністра оборони Станімір Георгієв, заступник міністра закордонних справ Тихомир Стойчев, а також головнокомандувач оборони адмірал Еміль Ефтімов.

У пресслужбі Ради міністрів йдеться, що Болгарія «підтримує українську формулу справедливого, всеосяжного і тривалого миру, заснованого на принципах Статуту ООН і міжнародного права, а також усі зусилля для проведення Всесвітнього мирного саміту за максимально широкої міжнародної підтримки».

Болгарські політики прибули до України на потязі, йдеться у матеріалі.

Читайте також: У Раді виступив Голова Народних Зборів Болгарії

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого прем’єр-міністр Болгарії Николай Денков у відеозверненні до другої річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну заявив, що Болгарія солідарна з Україною в її боротьбі за справедливий мир.

Фото: bntnews.bg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-