В Одесу з візитом прибула Бербок

В Одесу з візитом прибула Бербок

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок у суботу, 24 лютого, разом із очільником українського МЗС Дмитром Кулебою прибули із візитом до Одеси.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Бербок та Кулеба відвідали Одеський порт, який часто атакує Росія, а також Спасо-Преображенський собор, що теж був пошкоджений ударом з боку російської армії.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час поїздки до Одеси разом із Анналеною Бербок подякував Німеччині за підтримку та віру в перемогу України. Про це міністр написав у соцмережі Х.

Фото: @DmytroKuleba

«За останні два роки Німеччина стала другим найбільшим постачальником військової допомоги Україні та рішучим прихильником членства України в ЄС. Україна не самотня. Коаліція з понад п’ятдесяти країн підтримує нас і вірить у нашу перемогу. Я вдячний, що Німеччина серед них», – йдеться у дописі Кулеби.

Це вже шостий візит Бербок до України з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Читайте також: Шольц: Україна виживе, бо вона сильна, мужня і має друзів у Європі та світі

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністри Італії, Канади та Бельгії Джорджія Мелоні, Джастін Трюдо, Александер Де Кроо, а також президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прибули до Києва 24 лютого, щоб продемонструвати солідарність з Україною у другі роковини повномасштабного російського вторгнення.

Перше фото: Thomas Trutschel/photothek/picture alliance

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-