Росія має серйозні агресивні наміри, тому партнерам України треба діяти - прем’єрка Данії

Росія має серйозні агресивні наміри, тому партнерам України треба діяти - прем’єрка Данії

Укрінформ
Дії Росії демонструють її дуже серйозні агресивні наміри, тому партнери України повинні виконувати свої зобов’язання і надавати більшу допомогу.

Про це заявила прем‘єр-міністр Данії Метте Фредеріксен на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу дуже чітко сказати, що Росія не досягла успіхів – їй не вдалося захопити Україну і не вдасться. Але те, що ми зараз бачимо, - це дуже агресивна Росія, дуже агресивні дії і це Росія, яка має дуже серйозні прагнення, - вони переозброюються і формують воєнну економіку. Буквально кілька днів тому ми всі побачили справжнє обличчя Путіна і російського режиму. Тому союзники і партери повинні діяти, ми повинні надавати більше і виконувати ті зобов’язання, які брали, тому що не можна виграти війну лише на основі слів, за ними мають бути дії», - сказала Фредеріксен.

Вона також запевнила, що Данія продовжуватиме надавати підтримку Україні стільки, скільки це буде потрібно.

«Ми вже оголосили про 15-й пакет військової допомоги для України і вже почали готувати наступний пакет, тому що розуміємо, наскільки потрібна наша підтримка для збереження життів українців», - зазначила прем’єр-міністр.

Читайте також: Літаки F-16 від Данії з’являться в Україні до літа - прем'єрка

Фредеріксен також відзначила, що Данія першою із скандинавських країн підписала угоду про співробітництво з Україною у сфері безпеки на десятирічний період, і спрогнозувала, що незабаром сформується ще багато таких міцних партнерств.

«Я думаю, це дуже чітко покаже Росії та Путіну, що у вас багато партнерів і друзів, які залишаються з вами, і на яких ви можете розраховувати», - наголосила прем’єрка Данії.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський і прем‘єр-міністр Данії Метте Фредеріксен підписали сьогодні угоду про співробітництво у сфері безпеки.

Міністерство оборони Данії днями оголосило про новий пакет військової допомоги для Україні на 1,7 мільярда данських крон (близько 228 мільйонів євро). Ці кошти спрямують на боєприпаси для артилерії та ППО, безпілотники й допомогу в розмінуванні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-