Лідер більшості у Сенаті США Чак Шумер прямує в Україну - AP

Лідер більшості у Сенаті США Чак Шумер прямує в Україну - AP

Укрінформ
Лідер більшості в Сенаті США демократ Чак Шумер прямує в Україну, щоб запевнити Президента Володимира Зеленського у тому, що Конгрес все ж схвалить пакет допомоги Україні на 60 млрд доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

«Лідер більшості у Сенаті Чак Шумер прямує в Україну сьогодні, щоб спробувати запевнити Президента Володимира Зеленського та інших офіційних осіб у тому, що Конгрес схвалить ще один пакет допомоги США», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що законодавці від обох партій минулого тижня вирушили до Європи, щоб пообіцяти, що США не залишать Україну та інших європейських союзників. Однак подальший шлях - неоднозначний.

Читайте також: У США представили ще один законопроєкт про допомогу Україні

В інтерв'ю перед поїздкою Шумер зазначив, що планує сказати українським посадовцям, що «ми виграємо цю битву та що Америка вас не залишить».

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США 13 лютого 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі документ має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом. Проте нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Фото: Bonnie Cash / UPI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-