Президент: Працюємо, щоб розширити представництво України у світі, зокрема, в Латинській Америці

Президент: Працюємо, щоб розширити представництво України у світі, зокрема, в Латинській Америці

Укрінформ
Україна працює над тим, аби розширити своє представництво у світі, цього року, зокрема, в напрямку Латинської Америки.

Про це розповів Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверенні, передає Укрінформ.

Відео: ОПУ

"Ми працюємо, до речі, також і над тим, щоб розширити наше представництво у світі. Минулого року були відкриті нові посольства України в Африці й загалом був досягнутий більший рівень взаємодії з лідерами та країнами на Африканському континенті. На цей рік ми плануємо додати більше активності та потенціалу співпраці, зокрема, на напрямку Латинської Америки", - сказав Президент.

Він нагадав, що сьогодні провів зустріч із представниками держав-партнерів – із членами дипломатичного корпусу, які працюють в Україні.

За його словами, дуже важливо, що в Україні навіть в період війни "триває нормальна дипломатична робота, навіть можна сказати – рутинна робота між українськими дипломатами та іноземними представниками, між нашими інституціями та міжнародними організаціями".

"І я вдячний кожній державі, кожному лідеру, чиї представники – в Україні та з Україною. Це одне зі свідчень віри в нашу державу, поваги до українського народу й довіри до нашої сили, до нашої здатності досягати українських цілей", - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Зеленський обговоров з президентом Євроради ситуацію на українсько-польському кордоні

Він поінформував, що в ході зустрічі йшлося, серед іншого, про необхідність чіткої та принципової співпраці заради реалізації Формули миру, більшої безпеки і для України, і для кожної з країн-партнерів, а також заради внутрішньої трансформації України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський провів 22 лютого зустріч з дипломатами, представниками держав і міжнародних організацій, на якій окреслив головні завдання України на 2024 рік.

Серед таких завдань Зеленський визначив захист українських громадян від російського терору завдяки військовій і фінансовій допомозі партнерів , повернення депортованих дітей і повернення українців з російського полону, реалізація Формули миру, а також активна міжнародна співпраця, зокрема, у плані оборонного виробництва, запровадження міжнародних санкцій проти Росії та конфіскації російських активів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-