До зустрічі урядів України та Польщі на кордоні готові долучитися депутати ВР

До зустрічі урядів України та Польщі на кордоні готові долучитися депутати ВР

Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк заявила, що українські парламентарі готові долучитись до анонсованої Президентом Володимиром Зеленським зустрічі урядів України та Польщі на кордоні.

Як передає Укрінформ, про це Кондратюк написала у Фейсбуці.

Вона нагадала, що Зеленський запропонував до 24 лютого урядам обох держав зустрітися на україно-польському кордоні для вирішення питання зерна і блокування кордону.

Він запросив на цю зустріч Прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска, а також Президента Польщі Анджея Дуду. Зеленський висловив готовність особисто прибути до кордону та взяти участь в цій зустрічі.

«Верховна Рада України готова долучитися до цієї місії. Ми готові активно включитися в діалог із Сеймом і Сенатом Польщі у форматі Парламентської асамблеї Україна-Польща, а також на рівні профільних комітетів. Говорила про це вчора зі своєю колежанкою, віцемаршалком польського Сейму Монікою Веліховською», - наголосила Кондратюк.

Читайте також: Українські і польські дипломати працюють над форматом зустрічі на кордоні - Никифоров

На її переконання, це рух у правильному напрямку.

«Тільки відвертий, конструктивний і фаховий діалог дозволить нам знайти порозуміння і взаємовигідне вирішення питання. Постійне загострення цієї ситуації не вигідне ані Україні, ані Польщі. Від цього у виграші лише Росія. Маємо разом поламати плани Кремля роздмухати цю ситуацію до конфлікту між нашими дружніми народами», - підкреслила Кондратюк.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський доручив уряду найближчим часом, до 24 лютого, бути на кордоні з Польщею, щоб вирішити питання блокування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-