Демобілізація після 36 місяців служби: одеські депутати звернулися до Ради

Демобілізація після 36 місяців служби: одеські депутати звернулися до Ради

Укрінформ
Одеські депутати вирішили звернутися до Верховної Ради України з проханням скасувати у другому читанні закону про проходження військової служби правку щодо звільнення зі служби військових після окремого рішення Ставки Головнокомандувача.

Відповідне рішення депутати прийняли під час сесії Одеської міськради, передає Укрінформ.

Наразі військові, які відслужили 36 місяців, можуть звільнитися зі служби лише після рішення Ставки Верховного Головнокомандувача.

«Питання про термін служби наразі стоїть чи не перед кожною родиною в Україні. В законопроєкті про демобілізацію начебто з’явилася норма – 36 місяців. Після цього строку зі служби звільняють за окремим рішенням Ставки Головнокомандувача – і коли це рішення буде, ніяк не прописано. Тож закликаю всіх підтримати звернення до ВРУ щодо скасування цього пункту у другому читанні та встановлення строку служби у 36 місяців», - наголосив під час сесії нардеп Олексій Гончаренко.

Він зазначив, що таке звернення вже підтримали в Чернігові.

«За» проголосували 42 депутати, утрималися – троє.

Читайте також: Закон про мобілізацію має бути справедливим і зрозумілим для всіх - Данілов

Як повідомляв Укрінформ, родини військових по всій Україні виходять на мітинги з вимогою демобілізувати їх рідних. 

7 лютого Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку" (№10449). Друге читання законопроєкту пройде у березні.

Фото: скріншот із відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-