Німеччина вже стала лідером у посиленні української ППО - Зеленський

Німеччина вже стала лідером у посиленні української ППО - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зазначив, що Німеччина вже стала лідером у посиленні протиповітряної оборони України.

Про це Зеленський сказав під час спільного брифінгу з федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми провели перемовини один на один з паном канцлером та у форматі делегацій. Ключове питання - ситуація на фронті, ситуація на полі бою в Україні. Зокрема, перевага критична російських окупантів в артилерії і в інших видах зброї є. Ми робимо все можливе, щоб за наявних міжнародних обставин забезпечувати нашу оборону, і я дякую Німеччині за підтримку, дякую Німеччині за розуміння. Ми обговорили також посилення нашої ППО, Німеччина вже стала одним із лідерів такої підтримки", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що вже тисячі життів врятовані від російських ударів завдяки такій підтримці, але потреба у захисті більша.

"Сьогодні ми з паном канцлером обговорили цілком конкретні речі, які можуть врятувати тисячі житті в Україні", - поінформував Президент.

Він підкреслив, що лише у єдності можна захистити життя, бо "Путін не зупиниться, його можна лише зупинити, і лише всім разом, у співпраці".

Читайте також: Німеччина надає Україні новий пакет військової допомоги більш як на €1 мільярд

Як повідомлялося, у межах візиту до Німеччини Президент Володимир Зеленський підписав із Федеральним канцлером ФРН Олафом Шольцом Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Україною та Федеративною Республікою Німеччина.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-