У Берліні стартували переговори Зеленського з Шольцом

У Берліні стартували переговори Зеленського з Шольцом

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський розпочав переговори з канцлером ФРН Олафом Шольцом у Берліні, за підсумками яких планується підписання Угоди про співробітництво у сфері безпеки.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ.

"Глава держави прибув до Відомства Федерального канцлера Німеччини у Берліні, де почалися його переговори з канцлером ФРН Олафом Шольцом. Лідери планують обговорити подальшу підтримку України в оборонній, політичній та фінансовій сферах", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за підсумками переговорів заплановане підписання Угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Німеччиною.

Також сторони обговорять питання підтримки України на шляху до набуття членства у Європейському Союзі та НАТО.

Як повідомлялося, 16 лютого Зеленський відвідає Німеччину та Францію для переговорів із федеральним канцлером ФРН Олафом Шольцом і президентом Франції Еммануелем Макроном.

17 лютого глава держави виступить на головній сцені Мюнхенської безпекової конференції, а також проведе низку двосторонніх зустрічей на її полях.

Читайте також: Мюнхенська конференція: Україна – в центрі уваги

Заплановані переговори з віцепрезидентом США Камалою Гарріс, президентом Чехії Петром Павелом, прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен, прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та іншими лідерами держав і великих бізнесів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-