Генсек НАТО високо оцінив українські морські дрони

Генсек НАТО високо оцінив українські морські дрони

Укрінформ
Українці продемонстрували високий рівень вихідливості та вмінь у створенні безпілотних апаратів, передусім морських дронів, які допомогли витіснити російський флот із західної частини Чорного моря. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції перед початком зустрічі міністрів оборони Альянсу заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Українці продемонстрували винахідливість та вміння у питанні виробництва більшої кількості зброї, розробці нових озброєнь та, не в останню чергу, у поєднанні різних типів технологій - коли ми говоримо про безпілотні літальні апарати, але також морські безпілотники, які спроможні завдавати великих втрат російським силам також далеко в тилу, в тому числі кораблям у Чорному морі", - сказав він.

Коментуючи питання про знищення 14 лютого російського ВДК "Цезар Куніков", Столтенберг підкреслив, що "українці змогли завдати важких втрат російському Чорноморському флоту" та "фактично змогли відтіснити Чорноморський флот із західної частини Чорного моря".

"І це – велике досягнення, велика перемога українців. Те, що вони змогли відтіснити російський Чорноморський флот та відкрити коридор. Тож тепер вони можуть експортувати зерно та інші товари на світовий ринок", - заявив генсек НАТО.

За його словами, ще кілька місяців тому "мало хто вірив, що це можливо". "Але зараз фактично експорт зерна з України відбувається навіть без угоди з Росією. Отже, це свідчить про вміння і компетентність Збройних Сил України. Це – насамперед результат того, що вони роблять, їхньої винахідливості, їхніх навичок, їхньої хоробрості, але, звичайно, допомога і підтримка з боку союзників по НАТО також є важливою", - заявив Столтенберг.

Читайте також: Федоров каже, що Україна цьогоріч виготовить тисячі безпілотників дальньої дії

Він також прокоментував ситуацію на полі бою, зазначивши, що вона не змінилася попри останні спроби наступу росіян.

"Українці змогли фактично завдавати атаки далеко в глибину російських позицій, знищуючи командні пункти, склади озброєння, важливі російські спроможності, включаючи авіацію, але також продовжуючи знищувати кораблі російського Чорноморського флоту. І це якраз свідчить про майстерність Збройних Сил України", - заявив генсек НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого Головне управління розвідки МО України у взаємодії з усіма складовими Сил безпеки і оборони України знищили великий десантний корабель "Цезар Куніков". Він був знищений за допомогою ударних морських дронів Magura V5.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-