Конгресмен США - про звільнення Залужного: Президент має право шукати новий підхід

Конгресмен США - про звільнення Залужного: Президент має право шукати новий підхід

Укрінформ
Сполучені Штати відзначають лідерство Валерія Залужного на посаді головнокомандувача Збройних сил і, водночас, підтримують право та відповідальність Президента Володимира Зеленського шукати оновлення та новий підхід після двох років війни.

Про це заявив член комітету з питань розвідки Палати представників США Джейсон Кроу на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«США й Україна поділяють одну цінність – цивільний контроль за військом. Ця цінність перевірена часом і є дуже важливою для будь-якої демократії. Цивільний лідер має право та відповідальність обирати лідерів, щоб рухатися далі. Ми розуміємо, що після двох років Президент Зеленський шукає оновлення та нового підходу. Це також його право, і ми це підтримуємо», – сказав він.

Конгресмен висловив глибоку шану і подяку Залужному, який очолював оборону України протягом останніх двох років, «який залишався зі своїми солдатами і робив це дивовижно».

Читайте також: Досвід Залужного обов'язково буде використаний для перемоги України - Данілов

«Немає сумніву, що його за лідерство треба відзначити», – підкреслив американський політик.

Як повідомлялося, напередодні Президент України Володимир Зеленський призначив генерал-полковника Олександра Сирського головнокомандувачем ЗСУ замість Валерія Залужного. 9 лютого Зеленський присвоїв звання Героя України ексголовнокомандувачу Валерію Залужному та керівникові Головного управління розвідки Міноборони Кирилу Буданову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-