Зеленський запропонував Залужному бути й надалі в команді, чекає на згоду

Зеленський запропонував Залужному бути й надалі в команді, чекає на згоду

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запропонував генералу Валерію Залужному бути й надалі разом у команді Української держави, чекає на згоду.

Про це глава держави сказав у своєму вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

"Я запропонував генералу Залужному бути й надалі разом у команді Української держави. Буду вдячний за його згоду", - зазначив Президент.

Відео: ОП

Він висловив вдячність генералу Залужному за два роки захисту: "Я вдячний за кожну з перемог, яких ми досягли разом і завдяки усім українським воїнам, які героїчно витягують цю війну на собі".

Зеленський зауважив, що прийнято рішення про оновлення керівництва Збройними силами, і "це не про прізвища і тим більше не про політику".

"Це про систему нашої армії, про менеджмент у Збройних силах України та про залучення досвіду бойових командирів цієї війни. Кожен солдат, кожен сержант і кожен офіцер, який бачить фронт, розуміє, які рішення потрібні. Суттєво більша технологічність дій армії. Перезавантаження генералітету. Штаби всіх рівнів мають знати й відчувати фронт так само, як солдати на "нулі", - підкреслив глава держави.

За його словами, бойові командири цієї війни, командири з "нуля" мають реалізувати свій особливий досвід на рівні всієї армії – у керівництві.

Він нагадав, що нині Сили оборони України – це майже мільйон людей, які були призвані для захисту держави, і станом на сьогодні більша частина з них не відчула фронту так, як меншість, яка реально на передовій, реально воює.

"Це означає, що потрібен інший підхід, зокрема, до ротацій. Інший підхід до управління фронтом. Інший підхід до мобілізації та рекрутингу. Усе це дасть більшу повагу до солдата й поверне чіткість діям у війні", - переконаний Президент.

Читайте також: Залужний після зустрічі із Зеленським: Для перемоги всі повинні змінитися

Він також нагадав, що обговорив із Залужним ситуацію на фронті, загрози, напрямки, всі виклики.

"Авдіївка – надзвичайні дії наших воїнів та надзвичайні складнощі в обороні міста. Запорізький напрямок. Дуже жорстокий. Південні напрямки. Виклики для Харківського регіону. Та наші можливості – можливості України цього року. Третього року повномасштабної війни", - зазначив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, дещо раніше Президент Володимир Зеленський і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний одночасно розповіли про спільну зустріч і заявили, що обговорювали зміни в керівництві ЗСУ.

Пізніше у своєму зверненні Президент повідомив, що призначив генерал-полковника Олександра Сирського головнокомандувачем Збройних сил.

Президент призначив Залужного головнокомандувачем ЗСУ 27 липня 2021 року.

4 березня 2022 року Залужний отримав звання генерала.

Читайте також: Умєров: Сьогодні було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва ЗСУ

Залужний у грудні 2019 року був призначений командувачем Оперативного командування «Північ». Раніше обіймав посади начальника Об’єднаного оперативного штабу ЗСУ – першого заступника командувача Об’єднаних сил (2018 рік), начальника штабу – першого заступника командувача військ оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗСУ (2017 рік). Був командиром 51-ї окремої механізованої бригади у 2009-2012 роках та 24-ї окремої механізованої бригади у 2007-2009 роках.

Народився 8 липня 1973 р. у м. Новограді-Волинському Житомирської області. Закінчив з відзнакою загальновійськовий факультет Одеського вищого об’єднаного командного училища в 1997 році, а також із золотою медаллю у 2007 році - Національну академію оборони України.

23 травня 2022 р. увійшов до списку 100 найвпливовіших людей за версією журналу Time.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-