О 12:00 - брифінг про рішення суду ООН за позовом України проти Росії

О 12:00 - брифінг про рішення суду ООН за позовом України проти Росії

Медіацентр Україна - Укрінформ
Укрінформ
5 лютого о 12:00 - брифінг на тему: "Рішення Міжнародного суду ООН за позовом України проти Росії: перемога чи поразка?".

Організатори: Центр громадянських свобод; Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікери: Олександра Романцова - правозахисниця, виконавча директорка Центру громадянських свобод;  Володимир Яворський - юрист, правозахисник, програмний директор Центру громадянських свобод.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу.

Чому це важливо?

31 січня Міжнародний суд ООН виніс рішення в справі Україна проти Росії щодо фінансування тероризму та дискримінації. Зокрема суд визнав, що РФ дискримінує українців в Криму. Позов стосувався періоду до повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Як можна оцінити це рішення у ракурсі сфери захисту прав людини? Які наслідки такого рішення для України у подальшій боротьбі, зокрема у юридичній площині на міжнародних майданчиках? І як Україні покращити збір доказів порушень прав людини та міжнародних злочинів? Про усе це на брифінгу.

Також спікери проінформують про рішення, яке Міжнародний суд ООН оголосить у п'ятницю, 2 лютого, щодо прийнятності заяви України проти Росії у справі щодо застосування та тлумачення Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

Цей брифінг організований Центром громадянських свобод в межах Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст цього брифінгу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів і не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-