Інспектори США зустрілися з генпрокурором, керівниками ДБР, поліції та НАБУ

Інспектори США зустрілися з генпрокурором, керівниками ДБР, поліції та НАБУ

Фото
Укрінформ
Керівники правоохоронних органів України та Генеральні інспектори США підписали Меморандуми про взаєморозуміння.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

Як зазначається, генеральний прокурор Андрій Костін спільно з керівниками органів правопорядку провели зустріч із делегацією Генеральних інспекторів США: Робертом Сторчем від Міністерства оборони, виконуючою обовʼязки Діаною Шоу від Держдепартаменту, Полом Мартіном від Агентства з міжнародного розвитку (USAID) та іншими делегатами.

Читайте також: В Україну прибули інспектори США для перевірки наданої допомоги

Генеральні інспектори підписали Меморандуми про взаєморозуміння з керівниками Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національної поліції України та Державного бюро розслідувань. Ці меморандуми зміцнюють співпрацю у сфері протидії шахрайству, корупції та будь-якій іншій незаконній діяльності, що впливає на обсяги американської допомоги, призначеної для України.

Керівники правоохоронних органів та Генеральні інспектори США підписали Меморандуми / Фото: ОГП

Під час зустрічі також обговорили прогрес у боротьбі з корупцією та забезпеченні відповідальності за воєнні злочини РФ.

Генпрокурор висловив вдячність за підтримку США у сфері боротьби з корупцією. Він зауважив, що успіхи у цій сфері мають принципове значення як для боротьби України з агресором, так і для повоєнного відновлення країни.

У зустрічі взяли участь керівник САП Олександр Клименко, голова Нацполіції України Іван Вигівський, директор ДБР Олексій Сухачов, директор НАБУ Семен Кривонос.

Як повідомляв Укрінформ, інспектори Міністерства оборони Сполучених Штатів, Держдепартаменту та Агентства США з міжнародного розвитку прибули до Києва для сприяння посиленню нагляду та підзвітності за переданою Україні допомогою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-