Формула миру і підтримка України: Зеленський поговорив із президенткою Словенії

Формула миру і підтримка України: Зеленський поговорив із президенткою Словенії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із президенткою Словенії Наташею Пірц Мусар співпрацю двох країн в межах Української формули миру.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Телеграмі.

«Поспілкувався телефоном із президенткою Словенії Наташею Пірц Мусар. Привітав Словенію з початком непостійного членства в Раді безпеки ООН. Сподіваюся, словенська делегація матиме сильний голос на підтримку України. Обговорили співпрацю в межах Української формули миру. Вдячний за участь словенського представника у 4-й зустрічі на рівні радників у Давосі, також запросив Словенію бути серед учасників першого Глобального саміту миру», - поінформував Зеленський.

Глава держави відзначив приєднання Словенії до вільнюської декларації G7. За словами Зеленського, поспілкувалися про початок роботи над двостороннім документом щодо безпекових гарантій у межах цієї декларації.

Читайте також: Українська делегація провела у Давосі зустрічі з представниками європейських країн

Крім того, Зеленський розповів колезі про актуальні оборонні потреби України та подякував за надану оборонну й гуманітарну підтримку.

Зеленський підкреслив, що Словенія взяла участь у створенні реабілітаційних центрів у Харкові й на Житомирщині, а також у реконструкції лікарні в Ізюмі.

Читайте також: Єрмак: Ми уже впритул підійшли до проведення першого Саміту миру

Як повідомляв Укрінформ, Україна та Словенія підписали 5 грудня угоду щодо надання на безповоротній основі 1,5 млн євро на гуманітарне розмінування українських територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-