Прем'єр-міністри України і Словаччини підписали спільну заяву

Прем'єр-міністри України і Словаччини підписали спільну заяву

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо за підсумками проведених переговорів підписали спільну заяву, яка має посилити двосторонні відносини.

Про це повідомив у Телеграмі керівник українського уряду, передає Укрінформ.

«За підсумками зустрічі з прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо підписали спільну заяву, яка посилить наші двосторонні відносини на основі взаємної довіри та поваги», - зазначив Шмигаль.

Зокрема, цією заявою Україна і Словаччина підтвердили готовність до подальшої співпраці, спрямованої на повагу до територіальної цілісності та суверенітету України в межах її міжнародно визнаних кордонів і відзначили тверду та послідовну підтримку Словацької Республіки європейської інтеграції України.

Крім цього, обидві сторони висловили підтримку Формули миру Президента України Володимира Зеленського і наголосили на важливості участі Словаччини у відновленні України та призначення віцепрем'єр-міністра з плану відновлення, стійкості та економіки знань Словацької Республіки.

Шмигаль і Фіцо цією заявою також підтвердили важливість участі Словаччини у гуманітарному розмінуванні України, відзначили важливість спільних зусиль щодо забезпечення глобальної продовольчої безпеки, підвищення транзитного потенціалу для експорту української сільськогосподарської продукції і підкреслили важливість розвитку військово-технічного співробітництва на комерційній основі.

Читайте також: Словаччина підтримає виділення Україні €50 мільярдів з боку Євросоюзу - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Шмигаль зустрівся з Фіцо сьогодні в Ужгороді.

20 січня прем’єр-міністр Словаччини перед зустріччю з керівником українського уряду заявив, що виступає проти вступу України в НАТО.

Він пообіцяв привезти з собою до Ужгорода гуманітарну допомогу і вкотре наголосив, що Словаччина на державному рівні не допомагатиме Україні зброєю.

Шмигаль анонсував, що мав намір провести переговори зі своїм словацьким колегою з метою зняття можливих перепон на шляху до реалізації програми Ukraine Facility.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-