Польща приєдналася до Спільної декларації G7 - Туск

Польща приєдналася до Спільної декларації G7 - Туск

Укрінформ
Премʼєр-міністр Дональд Туск оголосив про приєднання Польщі до "Спільної декларації про підтримку України" (Joint Declaration of Support for Ukraine), яку погодили лідери країн "Групи семи" (G7).

Про це Туск заявив на спільній із Президентом України Володимиром Зеленським брифінгу за підсумками зустрічі в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми будемо співпрацювати в усіх інших форматах, тому я повідомив пана Президента, що Польща приєдналася сьогодні до декларації "Групи семи", яка була сформована на саміті НАТО у Вільнюсі. Це декларація має мобілізувати демократичні держави вільного світу для підтримки України та її безпеки», – сказав він.

Відео: ОПУ

Туск також наголосив, що Польща намагатиметься допомогти в усіх аспектах процесу вступу до Європейського Союзу, щоб повне членство України швидко відбулося.

Читайте також: Підтримка військових зусиль України є «справою номер один» - Туск

Як повідомляв Укрінформ, глава польського уряду Дональд Туск у понеділок, 22 січня, прибув з візитом в Україну.

12 липня на полях саміту НАТО у Вільнюсі лідери країн G7 погодили Спільну декларацію про підтримку України. У документі йшлося, зокрема, про роботу над конкретними двосторонніми довгостроковими зобов'язаннями та домовленостями у сфері безпеки.

12 січня відбулосяпідписання безпекової угоди між Україною та Великою Британією. Вона передбачає сторічне партнерство, щорічне надання додаткової допомоги впродовж десяти років й автоматичне надання Україні зброї в разі будь-якої агресії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-