Зеленський зустрівся зі спікеркою парламенту Латвії

Зеленський зустрівся зі спікеркою парламенту Латвії

Фото
Укрінформ
Президент України провів зустріч з головою Саейми Латвії Дайгою Міерінею, віцеспікерами, очільниками комітетів та членами міжпарламентської групи дружби «Латвія – Україна».

Зустріч відбулася в межах офіційного візиту глави Української держави до Латвійської Республіки передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

Під час зустрічі Президент відзначив вагому оборонну та фінансову допомогу з боку Латвії, готовність підтримувати Україну до перемоги над агресором, зокрема бути співлідером у коаліції дронів.

«Дякую вам, дякую всім людям Латвії за те, що вони залишаються людьми з високими цінностями», – сказав Зеленський.

Також він зазначив, що рішення Латвії про конфіскацію майна держави-агресора РФ є важливим прецедентом.

Зеленський привітав приєднання Латвії до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, підтримку створення спеціального міжнародного трибуналу за злочин агресії проти України, а також створення Міжнародного реєстру збитків, завданих агресією РФ проти України.

Як інформує пресслужба Президента, Зеленський високо оцінив і вжиті Латвією дієві заходи для забезпечення дотримання санкцій та запровадження нових санкційних обмежень проти держави-агресора – Росії.

Сторони обговорили конкретні кроки щодо сприяння Україні на її подальшому шляху до повноправного членства в ЄС і НАТО.

Окрім того, як інформує пресслужба глави держави, на зустрічі наголосили на важливості функціонування «зернового коридору», що є надзвичайно важливим для забезпечення світової продовольчої безпеки.

Також учасники зустрічі обговорили посилення взаємодії між Україною та Латвією на парламентському рівні.

Зеленський зазначив, що вдруге відвідує Латвію, але перший його візит відбувся до початку повномасштабного вторгнення РФ, і тоді це була інша реальність та інша частина історії.

Читайте також: Президент Латвії: Час змінити наголоси і говорити про підтримку України до її перемоги над Росією

«Але абсолютно не відчувається різниці у ставленні вашого суспільства. Ви завжди нас підтримували, нашу територіальну цілісність і суверенітет, наш непростий шлях до Євросоюзу та НАТО. Латвія завжди була на нашому боці – на боці справедливості й правди», – наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 10 -11 січня Президент України Володимир Зеленський здійснив візити до Литви, Естонії та Латвії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-