У Кабміні назвали маніпуляцією звинувачення НАЗК на адресу Шмигаля

У Кабміні назвали маніпуляцією звинувачення НАЗК на адресу Шмигаля

Ексклюзив
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль не розголошував жодної інформації про викривача, а подібні заяви керівника НАЗК є черговою маніпуляцією.

Про це у коментарі Укрінформу сказала прессекретарка прем'єра Ольга Куришко.

Зокрема, вона зазначила, що у вересні на Урядовий портал відповідно до Закону України «Про звернення громадян» надійшло звернення громадян-працівників КРАІЛ про незадоволення роботою керівника комісії. Це звернення не було повідомленням про корупційні правопорушення та не містило будь-якої інформації про можливі факти корупційних дій, вказала вона.

«У зв’язку з цим звернення розглядалось та резолюція Прем’єр-міністра України готувалася Секретаріатом Кабінету міністрів саме як до звернення громадян. Про що було повідомлено заявників», - наголосила Куришко.

Як підкреслила прессекретарка, «заяви керівника НАЗК, що Прем’єр-міністр нібито розголосив інформацію про викривача, вважаємо черговою маніпуляцією напередодні закінчення терміну повноважень пана Новікова».

Читайте також: НАЗК внесло припис Шмигалю - Кабмін не надав 131 постанову на антикорупційну експертизу

Як повідомлялося, у НАЗК 11 січня заявили, що голова Нацагентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков склав протокол стосовно Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля «через незаконне розголошення інформації про викривача, яка стала йому відома у зв’язку з виконанням службових обов’язків».

Зокрема, як стверджують у Нацагентстві, очільник уряду, попередньо розглянувши повідомлення про корупцію від викривача, а саме: працівника Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ), наказав опрацювати таке повідомлення і за результатами поінформувати заявника та Кабмін.

При цьому серед посадовців, яким доручили розглянути повідомлення, зазначено й голову КРАІЛ Івана Рудого, про чиї порушення й повідомлялося.

Відтак Рудий порушив дисциплінарне провадження відносно самого викривача. Однак, відповідно до законодавства, викривача не можуть притягнути до дисциплінарної відповідальності. З огляду на це НАЗК склало протокол і стосовно голови КРАІЛ.

НАЗК запросило Премʼєр-міністра для ознайомлення з протоколом на 10 січня 2024 року, але він не зʼявився в зазначений термін та не повідомив про причини неявки, тому Нацагентство скерувало протокол до суду.

Якщо суд визнає Шмигаля винним у вчиненні адміністративного правопорушення, то на посадовця буде накладено штраф з позбавленням права обіймати певні посади на один рік, що буде підставою для внесення відомостей стосовно нього до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, заявили у НАЗК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-