Шмигаль обговорив із послом США посилення ППО та системне фінансування України

Шмигаль обговорив із послом США посилення ППО та системне фінансування України

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль обговорив з послом США в Україні Бріджит Брінк посилення протиповітряної оборони американськими системами.

Про це глава уряду повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Системно працюємо з партнерами для посилення стійкості України. Провели продуктивну зустріч із пані послом США в Україні Бріджит Брінк», - зазначив Шмигаль.

Він наголосив, що у грудні Росія поновила масовані ракетні атаки на Україну. "Докладаємо спільних зусиль, щоб посилити українське небо сучасними американськими системами ППО", - заявив Прем'єр-міністр.

Очільник уряду подякував адміністрації Президента США Джозефа Байдена та Конгресу за системну роботу над тим, щоби пакет допомоги Україні був ухвалений якнайшвидше.

«З пані Брінк обговорили спільну роботу в межах Багатосторонньої координаційної платформи, яка покликана забезпечити системне фінансування України. Попри війну, ми провадимо всі необхідні реформи, щоб посилити міцність і спроможність нашої держави», - зазначив Шмигаль.

Він також висловив вдячність уряду США та всім американцям за системну військову, фінансову та гуманітарну підтримку.

Як повідомлялося, лідери республіканців і демократів у Конгресі США досягли угоди про максимальний рівень бюджетних витрат у 2024 році в розмірі $1,59 трильйона, що наближає сторони до уникнення урядового шатдауну, однак повністю не виключає його.

Читайте також: У США готують до публікації угоду, яка може розблокувати кошти для України - Politico

У листопаді минулого року обидві палати Конгресу США ухвалили резолюцію для уникнення шатдауну, яка продовжила фінансування урядових установ на двоетапній основі. Це передбачало, що частина міністерств і відомств отримуватимуть кошти до 19 січня, решта – до 2 лютого наступного року.

Тим часом в Конгресі відбуваються паралельні переговори щодо запиту президента Байдена на термінове фінансування потреб національної оборони, який включає, в тому числі, понад $60 мільярдів допомоги Україні. Очікується, що це питання також стане одним із головних після початку нової сесії роботи Конгресу США.

Фото: Телеграм Дениса Шмигаля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-