Залужний і Умєров говорили на комітеті ВР про те, як вдосконалити мобілізацію

Залужний і Умєров говорили на комітеті ВР про те, як вдосконалити мобілізацію

Ексклюзив
Укрінформ
Міністр оборони Рустем Умєров, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Шаптала під час засідання Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки наголосили на необхідності удосконалення політики мобілізації.

Про це полковник Служби безпеки України, секретар оборонного парламентського комітету Роман Костенко розповів у коментарі Укрінформу.

"Усі розуміють, що законопроєкт про удосконалення процедури проведення мобілізації в Україні потрібен. Питання в його вигляді. Зранку на засідання комітету приходили Умєров, Залужний, Шаптала. Вони доносили нам необхідність удосконалення політики мобілізації та повʼязані з цим питання. Комітет ставив свої запитання. Також ми надавали свої пропозиції, але детально не обговорювали всі нюанси законопроєкту. Міністр оборони, головнокомандувач ЗСУ і начальник Генштабу ЗСУ пішли, залишилися заступники міністра оборони, прийшли інші міністри, не називатиму, хто саме. Зараз триває постатейний розгляд законопроєкту", – сказав Костенко.

Читайте також: У ЗСУ запевняють, що в Україні не посилювали мобілізацію

Народний депутат зазначив, що наразі обговорення урядового законопроєкту триває і триватиме ще кілька днів. За його словами, парламентарії і міністри детально пропрацьовують кожне положення документа, висловлюють свої пропозиції щодо їх удосконалення.

Костенко уточнив, що може бути три варіанти подальшого просування розгляду законопроєкту – голосування в першому читанні в сесійній залі і доопрацювання до другого читання на рівні комітету, напрацювання в комітеті свого варіанту до першого читання або голосування за направлення поданого законопроєкту на доопрацювання суб’єкту законодавчої ініціативи, тобто Кабінету міністрів. У цьому контексті він зауважив, що Міністерство оборони України підтримує перший варіант і наполягає на оперативному ухваленні рішення щодо відповідного проєкту.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 25 грудня Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби" (№10378). Документ викликав чимало дискусій у політикумі та суспільстві. Політики та експерти заявляють, що відповідний законопроєкт у нинішньому вигляді не виноситиметься на голосування у парламенті.

4 січня Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки розпочав опрацьовувати відповідний урядовий законопроєкт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-