Відносини між Польщею і Україною будуть більш чіткими і конкретними – політолог

Відносини між Польщею і Україною будуть більш чіткими і конкретними – політолог

Укрінформ
Відносини між Польщею і Україною будуть більш чіткими і конкретними.

Про це сказав Українському радіо польський політолог і журналіст Марек Сєрант, коментуючи нинішній стан відносин двох держав, на який вплинуло блокування кордону з боку Польщі, передає Укрінформ.

"Дональд Туск (новий прем'єр Польщі - ред.) має повагу в Європі, він може також деякі речі проштовхнути щодо України в ЄС. Не все втрачено. Зради тут точно не буде. Ці відносини будуть більш чутливими одне до одного, більш чіткими і конкретними. Буде конкретика. Ми почнемо говорити про велику співпрацю, і ми разом підпишемо великий договір про співпрацю. Польщі і Україні потрібна стратегія", - зазначив він.

Стосовно розблокування кордону, яке вже почалося, польський політолог і журналіст зауважив, що впродовж двох тижнів Україна, Польща та Єврокомісія зустрічаються і щось вирішують. "Рано чи пізно ми дійдемо до якихось спільних перспектив", – запевнив Сєрант.

Говорячи про зміни в державних ЗМІ Польщі, політолог зауважив, що уряд повинен мати свого мовника, але він не має бути партійним.

"Польське Суспільне давно вже не було Суспільним. Воно навіть не було проурядовим, а було просто партійним мовником однієї правлячої партії, навіть коаліціянти ПіС (правляча партія Польщі Право і Справедливість, яка була при владі 8 років - ред.) не могли дістатися до ефіру без вказівки зверху", - додав він.

Читайте також: Політику у відносинах із Польщею перезавантажувати не треба, лише економіку - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, з 6 листопада на українсько-польському кордоні ускладнено рух вантажного транспорту на пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Рава-Руська-Гребенне" та "Ягодин-Дорогуськ".

Президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з президентами Латвії та Швейцарії та главою уряду Литви сказав, що Україна має план дій для вирішення ситуації на кордоні з Польщею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-