У Гані запрацювало посольство України

У Гані запрацювало посольство України

Укрінформ
Україна започаткувала діяльність українського посольства в Аккрі, столиці Гани.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС.

“Минулоріч Президент України Володимир Зеленський поставив українській дипломатичній службі завдання відкрити нові посольства в Африці. Я радий повідомити, що перше з них уже розпочало роботу в Гані. Далі будемо відкривати наступні. Це частина нашої стратегії розвитку відносин з країнами Африки, українсько-африканського ренесансу, та протидії російському впливу у світі. Розширення дипломатичної присутності також відкриє нові можливості для Української держави, бізнесу та громадян”, – зазначив міністр.

Він поінформував, що до призначення посла українське посольство в Гані функціонуватиме на рівні тимчасового повіреного. Установа здійснюватиме весь спектр функцій: розвиватиме політичні контакти, зміцнюватиме економічні зв'язки, надаватиме консульські послуги для українців та ганійців.

Читайте також: Посол України закликає виробників просувати товари в Італію через Nazovni

За словами Кулеби, наступними країнами, в яких піднімуть український прапор над новими українськими посольствами, стануть Руанда, Мозамбік, Ботсвана.

Загалом Україна планує відкрити десять нових посольств в Африці.

Як повідомлялося, у рамках відкритого набору на посади послів України міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відібрав 16 кандидатур, більшість з яких вже передані на розгляд Президента Володимира Зеленського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-