Зеленський подав до Ради зміни до закону про дипломатичну службу

Зеленський подав до Ради зміни до закону про дипломатичну службу

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт про внесення змін до закону «Про дипломатичну службу», який має зробити українську дипломатію сучаснішою та дієвішою.

Про це він повідомив під час зустрічі з дипломатами у Києві, повідомляється на сайті глави держави, передає Укрінформ.

«Сьогодні я подав у Верховну Раду України проєкт змін до закону «Про дипломатичну службу». Нові норми зроблять систему української дипломатії більш сучасною та дадуть їй змогу бути дієвішою», – сказав Президент.

За його словами, законодавча ініціатива передбачає посилення ролі Міністерства закордонних справ, закріплює інститут Спеціального представника України. Крім того, на законодавчому рівні відкривається сфера кібердипломатії та відповідних відносин із нашими партнерами, а також стає повноцінним інститут горизонтальної ротації.

«І це ще далеко не все, що передбачено відповідним законопроєктом. Завдяки зокрема й цьому закону у всіх вас буде більше інструментів, щоб реалізувати наші зовнішньополітичні цілі наступного року», – додав Зеленський.

Читайте також: Зеленський - українським дипломатам: Ваше завдання – щоб світ завжди був разом з нами

Як повідомляв Укрінформ, у День працівників дипломатичної служби України Президент Володимир Зеленський привітав українських дипломатів, працівників Міністерства закордонних справ із професійним святом та окреслив зовнішньополітичні цілі держави на наступний рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-