Україна просить Туніс приєднатися до просування Формули миру

Україна просить Туніс приєднатися до просування Формули миру

Укрінформ
Спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх запросив Туніс приєднатися до просування та підтримки Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

Про це йшлося під час зустрічі Субха з віцеспікером з питань міжнародних відносин, туніської діаспори та міграції Асамблеї народних представників Туніської Республіки Еззеддіном Тейєбом, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

Зазначається, що сторони обговорили шляхи активізації та подальшого розвитку двостороннього парламентського діалогу, співробітництва в політичній, торговельно-економічній та освітній сферах.

«Максим Субх запросив Туніс приєднатися до просування та підтримки Формули миру Президента України Володимира Зеленського… Окремо спеціальний представник закликав Туніс підтримати та приєднатися до ініціативи «Зерно з України», метою якої є збільшення поставок продовольства до країн Африки та Азії, а також гарантування глобальної продовольчої безпеки», - повідомили у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Швейцарія пропонує Україні послуги медіатора у рамках Формули миру - посол

Спеціальний представник подякував туніській стороні за тверду підтримку суверенітету та територіальної цілісності України під час голосувань відповідних резолюцій у ГА ООН. Він також закликав Асамблею народних представників Туніської Республіки приєднатися до низки країн світу та визнати Голодомор геноцидом українського народу.

Раніше, 18 грудня, Максим Субх провів зустріч з експертами урядових і громадських організацій України щодо пріоритетних напрямів роботи та комунікації з країнами Африки на 2024-2026 роки.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-