Передача заморожених активів РФ на користь України підірве впевненість Путіна - The Atlantic

Передача заморожених активів РФ на користь України підірве впевненість Путіна - The Atlantic

Укрінформ
Зволікання з передачею конфіскованих активів РФ на відновлення України посилює віру Путіна в його можливість перемогти, натомість спрямування цих грошей на потреби України підірве його впевненість.

Про це йдеться в публікації відомої американської журналістки Енн Еплбаум у виданні The Atlantic, оприлюдненій у понеділок, передає Укрінформ.

«Неспроможність (прийняти рішення про передачу активів – ред.) у Вашингтоні й Брюсселі зміцнює віру Путіна в те, що він виграє війну, просто перечекавши, коли Захід здасться. Передача Україні російських активів на $300 мільярдів підірве цю впевненість», - зазначається в публікації.

На Заході побоюються, що реалізація конфіскованих активів РФ підірве довіру в американський долар, і готовність людей, компаній і країн зберігати накопичення в американській валюті опиниться під загрозою, пояснює автор. Натомість перший крок уже зроблено – активи заморожені. Тож чого вони мають залишатися без діла?

Передання російських активів Україні покаже Путіну, що Захід готовий вжити нестандартних та навіть безпрецедентних кроків, щоби виграти війну, зазначається в публікації. Це також вплине на інших, хто дивиться на Росію та думає, що акти агресії можуть залишатися безкарними.

Читайте також: Готуються контури рішень для передачі заморожених активів РФ на користь України - Зеленський

«Якої би репутаційної шкоди така передача активів не завдала би Заходу, вона буде мізерною в порівнянні з репутаційною шкодою, яку зазнає Захід, якщо Росії вдасться завоювати Україну. Чим швидше ми приймемо це рішення, тим швидше відбудуться наслідки на місцях», - підкреслюється в статті.

Читайте також: Заморожені активи РФ мають бути спрямовані на відновлення України - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський заявив у вечірньому відеозверненні, що країни Заходу готують «контури рішень», необхідні для передачі заморожених російських активів та активів, пов'язаних із Росією осіб, на користь України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-