Український день пройшов у парламенті Канади

Український день пройшов у парламенті Канади

Фото
Укрінформ
У парламенті Канади відбувся урочистий прийом під назвою “Український день на парламентському пагорбі”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Організаторами заходу виступили учасники українсько-канадської парламентської програми обміну (CUPP), які саме проходять стажування у федеральному парламенті Канади.

Серед присутніх на прийомі була міністр міжнародної торгівлі Канади Мері Енджі, посол України в Канаді Юлія Ковалів, колишні міністри внутрішніх справ Канади Марко Мендічіно та юстиції Девід Ламетті, представники усіх основних парламентських партій й члени української громади.

“Ми вдячні, що цього року ви були з нами: чи йдеться про військову й фінансову допомогу, чи санкційний тиск, чи про підтримку нас у багатьох міжнародних ораганізаціях, де ви лобіювали інтереси України та посилення тиску на росію, - ви докладаєте багато зусиль до допомоги у нашій боротьбі і сприянні нашій перемозі”, - сказала Ковалів.

За словами глави канадсько-української групи дружби депутата від Ліберальної партії Івана Бейкера, “український народ бореться за нас, тож ми боротимемося за нього”. “Перемога - єдиний варіант для України. Але це також єдиний варіант для Канади, якщо ми хочемо припинити геноцид, глобальну інфляцію, нестачу продовольства й голод у світі, якщо ми прагнемо гарантувати власну безпеку, то Україна мусить перемогти”, - зазначив він.

Читайте також: У Торонто відкрили виставку українсько-канадського митця Богдана Головацького

Гості могли ознайомитися із віртуальною виставкою "Українська війна 3D", що наочно демонструвала руйнування, яких Росія завдала мирним українським містам.

Зауважимо, що “Український день на парламентському пагорбі” відбувається у Оттаві кожного року, але цьогоріч він збігся у часі з Днем Збройних сил України.

Нагадаємо: уряд Канади сьогодні оголосив про заборону на імпорт до країни російських діамантів та виробів із них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-