Україна прагне і може стати донором безпеки у Європі - Зеленський

Україна прагне і може стати донором безпеки у Європі - Зеленський

Укрінформ
Україна, щойно зможе гарантувати власну безпеку й надійну оборону в умовах протистояння агресії РФ, здатна стати донором безпеки для сусідніх країн.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час відеозвернення до учасників Конференції оборонних індустрій у Вашингтоні, передає кореспондент Укрінформу.

«Україна не хоче залежати виключно від партнерів. Україна прагне та дійсно може стати донором безпеки для всіх наших сусідів, коли зможе гарантувати власну безпеку», - наголосив глава держави.

Відео: ОП

Він підкреслив, що це абсолютно реально, та подякував американським оборонним компаніям за те, що взаємодіють з українською індустрією. У цьому зв’язку Зеленський висловив упевненість, що спільними зусиллями можна створити «новий і потужний арсенал свободи», який допоможе захищати всі вільні нації світу.

Президент також зазначив, що вперше після початку повномасштабної агресії РФ в Україні спостерігається економічне зростання, працюють оборонні підприємства. Паралельно разом з партнерами нарощується виробництво.

Читайте також: Зеленський - на саміті G7: На полі бою Україна зберігає важливі плацдарми і готує нові кроки

У цьому контексті він звернув особливу увагу на необхідність посилення протиповітряної оборони: «Бо якщо наш повітряний щит буде достатньо міцним, він захистить весь східний фланг Європи».

Президент подякував Сполученим Штатам і всім тим, хто підтримує Україну й наших людей, за те, що ми вистояли у війні.

“Я хочу подякувати Сполученим Штатам і всім тим, хто підтримує Україну й наших людей, за те, що ми вистояли в цій війні та зберігаємо на більшій частині нашої території нормальне життя. Захист для наших людей. Можливості для наших дітей. Роботу лікарень. Роботу шкіл. Звичайне життя звичайних міст і сіл”, - сказав Зеленський.

Він зауважив, що усього цього не було б, якби не наші хоробрі захисники й захисниці, якби не зброя та снаряди, які допомагають нам берегти свободу й незалежність України, якби не співпраця з партнерами та консолідація вільного світу, які дають нам змогу не лише захищати нашу незалежність, а й поступово повертати під контроль України нашу територію, що була окупована Росією.

Президент наголосив, що за час від 24 лютого минулого року ми вже звільнили половину захопленої Росією території. Він додав, що Україна тримає фронт, і саме від наших воїнів, від нашої ініціативи залежить, якою буде доля фронту.

“Ще раз дякую всім вам за увагу! Америко, дякую тобі за життєво важливу підтримку!” - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні в середу розпочалася Конференція оборонних індустрій DFNC1: US Edition. Форум має на меті поглибити співпрацю у сфері виробництва озброєння та обміну технологій між оборонними компаніями України та США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-