Британія не скорочуватиме військову допомогу Україні наступного року - Кемерон

Британія не скорочуватиме військову допомогу Україні наступного року - Кемерон

Укрінформ
Міністр закордонних справ Девід Кемерон під час виступу в Палаті лордів (верхній палаті парламенту) запевнив що військова підтримка України з боку Великої Британії не скорочуватиметься у 2024 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Відповідаючи на запитання, яку суму Британія виділить на озброєння для України у наступному році, Кемерон відповів, що не має інформації щодо цифр, проте підтримка України буде здійснюватися «у тому ж масштабі, що і раніше, або навіть більшому».

Очільник британського МЗС підкреслив, що його країна зосередиться на потребах України.

Водночас він зазначив, що Велика Британія уже надала Україні гуманітарну та економічну підтримку на суму понад 4,7 млрд фунтів стерлінгів (понад 5,9 млрд доларів США) і продовжить надавати підтримку.

Читайте також: Якщо Путіна не зупинити в Україні, він повернеться за «добавкою» - МЗС Британії

Міністр додав що Україна отримала військову підтримку від Сполученого Королівства на суму 4,6 млрд фунтів стерлінгів (5,8 млрд доларів США).

За словами Кемерона, ситуація на фронті в Україні наразі складна, проте у Чорному морі українська армія відтіснила росіян.

Як повідомлялося, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Велика Британія надала понад 1,6 млрд доларів США прямої бюджетної підтримки, яка була спрямована на фінансування першочергових соціальних видатків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-