Українці допомагають країні рухатися до євроінтеграції, а США їх підтримують - Брінк

Українці допомагають країні рухатися до євроінтеграції, а США їх підтримують - Брінк

Укрінформ
Сполучені Штати підтримують владний голос українського громадянського суспільства як партнера в реалізації ключових реформ, які допомагають Україні рухатися до європейської інтеграції.

Про це заявила посол США в Україні Бріджит Брінк у виступі на відкритті 12-го Форуму розвитку громадянського суспільства "Що дасть нам силу", повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Сьогодні Україна опинилася на роздоріжжі, у моменті трансформації – ви рухаєтеся від системної корупції минулого до більш прозорого, більш підзвітного європейського майбутнього. Ми знаємо, що громадянське суспільство відіграватиме ключову роль у цій трансформації, створенні того майбутнього, якого ви прагнете», - сказала Брінк.

Вона зазначила, що ці вимоги не нові – десять років тому українці зібралися на Майдані і мирно виголосили своє прагнення до боротьби з корупцією, з узурпацією влади та владою олігархів. Революція Гідності не стала б успішною без самовідданої роботи українського громадянського суспільства, яке вимагало кращого майбутнього, відзначила посол США. 

Брінк зауважила, що зараз українцям доводиться вести ще одну битву, протидіючи повномасштабному вторгненню РФ. Але, на її переконання, громадянське суспільство все одно продовжує бути життєдайною силою відновлення і ключових реформ, які допомагають країні рухатися до європейської інтеграції.

«Громадянське суспільство і уряд – усі мають відіграти свою роль, жодна із цих сторін не зможе досягти успіху без іншої. Критично важливим для будь-якої демократії є те, що громадянське суспільство є необхідним джерело актуальної інформації. Ви маєте питати уряд, змушувати його звітувати, вимагати, щоб він надавав необхідні послуги і заповнював прогалини», - зазначила посол США.

Читайте також: У Києві обговорили подальше впровадження реформи децентралізації в умовах війни

Водночас вона акцентувала, що, маючи таку владу, представники громадянського суспільства мають велику відповідальність, особливо у контексті зовнішньої агресії і битви. 

«Ваш професіоналізм дуже важливий. Це означає, що ви маєте дотримуватися найвищих стандартів, щоб створювати ті зміни, які ви хочете , і те майбутнє, якого ви прагнете. Україна має чітке бачення свого майбутнього. Ми почули вас – це сильне демократичне врядування, верховенство права, інтеграція в ЄС і доєднання до НАТО. Сьогодні я підтверджую, що США пишається тим, що підтримує владний голос українського громадянського суспільства… Це партнер, і в наших інтересах, щоб цей партнер був сильним, демократичним і вільним», - підкреслила Брінк, звертаючись до учасників Форуму. 

Як повідомлялося, наприкінці вересня США у рамках діалогу, що триває з Україною та іншими сторонами, надали запропонований перелік пріоритетних реформ для обговорення та зворотного зв’язку на багатосторонній Координаційній платформі донорів для України у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-