Клименко зустрівся з послами країн G7

Клименко зустрівся з послами країн G7

Фото, відео
Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко зустрівся з послами країн "Групи семи".

Про це передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МВС.

"Очільник МВС акцентував увагу і на криміногенній ситуації в країні. У 2023 році Національною поліцією України зареєстровано на 38 відсотків більше кримінальних порушень, ніж за аналогічний період у 2022", - зазначили у МВС.

За словами Клименка, це стосується і воєнних злочинів - наразі правоохоронці зареєстрували 101 тисячу таких справ.

Окремо міністр закцентував на тому, що Україна продовжує роботу над реформами. Він розповів, що у міністерстві розробляється безпековий проєкт, який містить 17 напрямків роботи, серед яких - контроль за обігом зброї.

Глава Міністерства внутрішніх справ заявив, що у парламент подали проєкти законів, які дозволять удосконалити порядок поводження та декларування зброї.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко зустрівся з послами країн "Групи семи" / Фото: МВС

"Уся зброя в руках громадян має бути облікована Національною поліцією України. А по завершенню війни упродовж 90 днів має бути здана в правоохоронні органи. МВС підтримує питання законодавчого врегулювання цивільної вогнепальної зброї. Я сподіваюсь, парламент незабаром підтримає нашу ініціативу", - сказав він.

Читайте також: Слідчі вже зафіксували понад 98 тисяч воєнних злочинів, вчинених РФ в Україні - Клименко

Клименко також окреслив кроки в роботі над запропонованим Сполученими Штатами Америки переліком пріоритетних реформ, які в тому числі стосуються сфери відповідальності МВС та пов’язані із запровадженням функціональних та організаційних змін у роботі Національної поліції та Державної прикордонної служби.

"Ми готуємося до запровадження конкурсного відбору на керівні посади до Національної поліції та формування якісного кадрового ядра після завершення воєнного стану. За законом, призначення на керівні посади в поліції відбувається шляхом проведення атестування. Це дозволяє повною мірою дати оцінку особі, яка претендує на зайняття керівної посади в стислі терміни. Також ми подаємо запити до 11 правоохоронних та інших органів державної влади, у тому числі НАБУ та НАЗК, і тільки після їх письмових відповідей здійснюється призначення", - наголосив Клименко.

Окрім того, МВС працює над посиленням підрозділів внутрішніх розслідувань та генеральної інспекції НПУ.

"Впровадження нових підрозділів Генеральної інспекції потребуватиме суттєвого доукомплектування особовим складом та проведення відповідних конкурсних процедур для його призначення", - зауважив глава МВС.

Своєю чергою посол США в Україні Бріджет Брінк запевнила Клименка у підтримці США.

«Ми будемо надавати вам допомогу у сфері правоохоронних органів та боротьби з корупцією. Ми маємо достатню кількість ресурсів, щоб допомогти вам”, - зазначила вона.

Міністр наголосив, орієнтиром співпраці України із міжнародними партнерами залишається розбудова і розвиток системи МВС як інституційного органу європейського зразка, виконання всіх критеріїв та умов для членства України в Європейському Союзі і НАТО.

Як повідомлялося, станом на 27 листопада НПУ з початку повномасштабної війни відкрила понад 100 тисяч справ щодо злочинів РФ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-