Після втечі Янукович не виїжджав з Росії - прокурор

Після втечі Янукович не виїжджав з Росії - прокурор

Ексклюзив
Укрінформ
Після втечі до Росії у лютому 2014 року колишній президент України Віктор Янукович нікуди не виїжджав за кордон.

Про це повідомив в інтерв’ю Укрінформу прокурор у “справах Майдану” Іван Бабенко.

“Не зафіксовано випадків, щоб Янукович чи хтось з його колишніх підлеглих виїжджав навіть в країни третього світу, африканські країни, чи країни, які не співпрацюють з міжнародними розшуковими інституціями. Не думаю, що хтось з них ризикне кудись поїхати, окрім Білорусі”, - сказав він.

За словами прокурора, Янукович у Росії проживає в мікрорайоні “Рубльовка” у селі Барвиха в елітному будинку, який купив приблизно за 50 млн дол.

У Росії також осіли ексміністр МВС Віталій Захарченко і його колишні підлеглі - ексзаступник керівника київської міліції Петро Федчук і екскомандир “Беркуту” Сергій Кусюк. Останні двоє служать у російських силових структурах.

У РФ також проживають колишній прем’єр Микола Азаров і ексгенпрокурор Віктор Пшонка.

Водночас колишні керівники СБУ і Міноборони Олександр Якименко і Павло Лебедєв, за останніми даними, перебувають у Криму. Як і командир “чорної” роти “Беркуту” Дмитро Садовник.

Читайте також: Янукович наказав стріляти по майданівцях близько 7 ранку 20 лютого - прокурор

Прокурор Бабенко зазначив, що Інтерпол на прохання слідства виставити "червоні картки" на Януковича і його оточення у 2019-2020 роках листами повідомив про неможливість їх розшуку. Зокрема, Інтерпол посилається на рішення Комісії з контролю файлів, яке було прийняте на 99 сесії ще у 2017 році, про те, що кримінальні провадження стосовно Януковича пов’язані з політичними мотивами.

Як повідомлялося, 4 жовтня поточного року Державне бюро розслідувань завершило слідство у справі стосовно експрезидента Віктора Януковича за організацію розгону та розстрілів демонстрантів 18 – 20 лютого 2014 року. Обвинувальний акт направили до суду. Окрім Януковича, у вчиненні злочинів проти майданівців обвинувачуються колишні міністр внутрішніх справ Захарченко, голова СБУ Якименко, міністр оборони Лебедєв та інші силовики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-