Зеленський очолив рейтинг Politico «Мрійники року» в Європі

Зеленський очолив рейтинг Politico «Мрійники року» в Європі

Укрінформ
Авторитетне видання Politico назвало Президента України Володимира Зеленського найвпливовішим діячем у Європі в категорії «мрійники» - особистості, які змінюють хід історії завдяки силі своїх слів.

Як передає Укрінформ, Politico визначило переможців у різних номінаціях у вівторок.

«Вінстон Черчилль. Мартін Лютер Кінг. Нельсон Мандела. Час від часу з’являється лідер, який самотужки змінює хід історії не завдяки могутності своєї армії чи економіки, а завдяки силі своїх слів. Таким лідером є Президент України Володимир Зеленський», - зазначає видання.

Малюнок: politico.eu
Малюнок: politico.eu

При цьому згадуються його заяви на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, коли Зеленський підтвердив, що залишається в Києві, відмовившись від евакуації й попросивши натомість зброю. Він надихав українців, звертався до інших націй про допомогу, і ці зусилля принесли свої плоди: західні союзники надали фінансову допомогу та складні й потужні системи озброєнь.

Утім, зауважує видання, 2024 рік буде складним для актора, який став президентом. Адже світ сколихнула нова війна на Близькому Сході. Крім того, на думку авторів Politico, українці втомлюються від дворічної війни, європейці відчувають зниження вартості життя, політики в ЄС заговорили про збитки в окремих галузях економіки. Та попри все Україна продовжує боротьбу проти російського агресора.

Читайте також: Зеленський став «Людиною року» за версією журналу Profil

Загалом Politico оголосило переможців у трьох категоріях: «Діячі» (Doers – англ.), «Руйнівники» (Disrupters – англ.) та «Мрійники» (Dreamers – англ.). Головним «діячем» стала глава італійського уряду Джорджа Мелоні, яку в рейтингу охрестили «хамелеоном». У номінації «руйнівників» перемогла глава центробанку Росії Ельвіра Набіуліна, як «путінська банкірша».

А персоною року став колишній прем’єр Польщі та експрезидент Європейської Ради Дональд Туск, якого видання назвало «вітром змін».

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Politico оприлюднило щорічний рейтинг найвпливовіших людей Європи без визначення переможців. У категорії «діячі» на четверту сходинку потрапив Андрій Єрмак, голова Офісу Президента України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-