Викорінюємо агентурні мережі: у СБУ відреагували на інтерв’ю Данілова

Викорінюємо агентурні мережі: у СБУ відреагували на інтерв’ю Данілова

Ексклюзив
Укрінформ
СБУ протидіє спробам ворожих спецслужб налагодити свою агентурну мережу в Україні та робить усе можливе, щоб ворожі мережі були повністю викорінені.

Про це повідомили Укрінформу в Службі безпеки України, коментуючи заяву Секретаря РНБО Олексія Данілова про активізацію шпигунів РФ в Україні.

«Протидія спробам ворожих спецслужб налагодити свої агентурні мережі та дестабілізувати ситуацію в Україні є одним із ключових напрямків діяльності СБУ. Ми фіксуємо такі прояви та системно й ефективно нейтралізуємо діяльність тих, хто має намір шкодити державній безпеці. Так, протягом 2022-2023 років Служба безпеки викрила понад 2 тисячі зрадників і встановила понад 300 агентів іноземних спецслужб. Серед викритих у тому числі – народні депутати Віктор Медведчук, Андрій Деркач, Олександр Пономарьов, Олександр Дубінський, ексочільник Головного управління СБУ в Криму Олег Кулініч та інші. Такі результати, зокрема, стали наслідком того, що СБУ посилила напрям контррозвідувальної діяльності, змінила кадрові підходи до своєї роботи та пройшла шлях внутрішнього очищення. Служба безпеки України нейтралізує будь-які спроби російських ФСБ та ГРУ використовувати свій агентурний потенціал в умовах війни, і робить усе можливе, щоб ворожі мережі були повністю викорінені», - йдеться в коментарі СБУ.

Читайте також: Розвідки мають виявляти операції РФ на ранній стадії - ексголова резидентури ЦРУ

Також в СБУ наголосили, що окремі акценти, озвучені сьогодні у ЗМІ щодо активізації мережі шпигунів всередині української спецслужби, «не відповідають дійсності і є проявом некоректної інтерпретації слів очільника РНБО».

Як повідомлялось раніше, 27 листопада окремі ЗМІ з посиланням на інтерв’ю секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова "The Times" повідомили, що Росія активізувала в Україні мережу шпигунів, а деякі інтерпретували, що йдеться і про шпигунів в СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-