Новий польський уряд складе присягу у понеділок

Новий польський уряд складе присягу у понеділок

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда у понеділок прийме присягу в нового уряду Матеуша Моравецького.

Про це повідомив у неділю в TVP Info міністр канцелярії президента Польщі Войцех Коларський, передає Укрінформ.

“Завтра о 16:30 (за місцевим часом) відбудеться складання присяги урядом Матеуша Моравецького. Відтоді він матиме два тижні на отримання більшості у Сеймі”,- сказав Коларський.

Раніше Моравецький повідомив, що у понеділок представить склад нового уряду і планує зустрітися з маршалком Сейму Шимоном Головнею, аби визначити дату своєї промови з програмою нового уряду для отримання вотуму довіри у нижній палаті польського парламенту.

На сьогодні невідомо, хто увійде до складу нового кабінету.

Як повідомлялося, 15 жовтня у Польщі відбулися парламентські вибори. Президент Анджей Дуда 13 листопада доручив Моравецькому формування нового уряду.

Партія “Право і Справедливість” (PiS) хоч і перемогла на виборах, але не змогла сформувати правлячу більшість у Сеймі. Натомість її сформували чотири лівоцентристські партії (Громадянська коаліція, “Польща 2050”, Польська селянська партія і "Нова лівиця"), які разом мають 248 депутатських мандатів за мінімально необхідної кількості 231.

Читайте також: Дуда пояснив, чому доручив Моравецькому формувати уряд Польщі

Моравецький намагався вести переговори з різними партіями, які пройшли до парламенту. Проте жодна з політсил не задекларувала, що погодиться підтримати новий уряд PiS. Якщо уряд Моравецького до 10 грудня не отримає вотум довіри у Сеймі, то наступним право формувати новий кабінет матиме Дональд Туск.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-