Зеленський у День пам'яті жертв голодоморів: Світ має засудити злочини минулого і сьогодення

Зеленський у День пам'яті жертв голодоморів: Світ має засудити злочини минулого і сьогодення

Укрінформ
Правда прокладає собі шлях, і на цьому шляху світ має об’єднатись і засудити злочини минулого та зупинити злочини сьогодення.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у зверненні з нагоди відзначення Дня пам'яті жертв голодоморів, передає Укрінформ.

"90 років тому світ не міг бачити повною мірою, що відбувається насправді. Зараз немає тих, хто б не бачив. Є лише ті, хто обирає не помічати. Їх небагато. І буде ще менше. Правда прокладає собі шлях. На цьому шляху світ має об’єднатись і засудити злочини минулого. Світ має об’єднатись і зупинити злочини сьогодення", - наголосив він.

Зеленський подякував усім, хто разом з Україною відновлює історичну правду і справедливість, хто називає речі своїми іменами і не дозволяє іменам винних у злочинах геноциду, у злочинах війни сховатися за брехнею про нібито непричетність.

Відео: Офіс Президента

За його словами, ідеологи, організатори та виконавці злочинів (часів Голодомору - ред.) не понесли відповідальності і справедливого покарання під час життя. 

"Але це не значить, що ми маємо пробачити і забути. Сьогодні мають нести і несуть покарання імена і біографії всіх винних. Покарання ганьбою, клеймом сорому для їхньої ролі у світовій історії, правдою, яку мають знати всі на планеті. Правдою, яка сьогодні є найменшим із того, що можна зробити для вшанування мільйонів жертв. Визнанням тих страшних діянь проти українців злочинами геноциду", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський подякував усім державам, які визнали Голодомор злочином проти України

На думку Президента, це - не формальність, це - надважливо. "Це - ставлення цивілізованого світу до істини. Це данина справедливості", - переконаний він.

Як повідомлялося, у суботу, 25 листопада, в Україні вшановують пам'ять жертв Голодоморів.

Цей День пам'яті відзначають щороку у четверту суботу листопада на підставі указів Президента 1998 та 2007 років.

Українці у ХХ сторіччі пережили три Голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Наймасштабнішим був голод 1932-1933 років – саме його називають геноцидом українського народу, здійсненим сталінським режимом.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-