У парламенті вже немає олігархів, можливо, за одним виключенням - Арахамія

У парламенті вже немає олігархів, можливо, за одним виключенням - Арахамія

Відео
Укрінформ
У нинішньому парламенті вже не залишилося олігархів, хіба що Петро Порошенко, «якщо його вважати олігархом».

Про це голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія зазначив в інтерв’ю “Мосейчук+”, передає Укрінформ.

“У цьому парламенті з початку війни олігархів немає навіть на 1%, хоча вони були у цьому парламенті до війни, я вважаю, десь на 30%”, - сказав Арахамія, відповідаючи на запитання, чи відчуває він “руку” Ахметова, Коломойського і Фірташа у парламенті.

На ремарку ведучої, що у парламенті є народний депутат Петро Порошенко, Арахамія додав: “Якщо його (Порошенка - ред.) вважати олігархом, то у нього ціла політична сила, то в такому контексті так, а всі інші прізвища, які ви назвали, немає у парламенті жодного”.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2021 року Президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Читайте також: Наступного року не буде жодних виборів - Арахамія

Документ забезпечує правові рамки для відокремлення великого бізнесу від політичної боротьби та для обмеження деструктивного впливу привілейованих (олігархічних) інтересів на економічне життя України. Також встановлює критерії для визначення олігархів та вимоги до прозорості контактів політичних діячів і посадових осіб з олігархами або їхніми представниками.

29 червня 2022 року Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про реєстр олігархів, порядок його формування та ведення, підписавши відповідний указ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-